Teamontwikkeling

Onze programma’s zijn ontworpen om jou en je team te helpen bij het ontwikkelen van effectieve samenwerkingsvaardigheden, het verkrijgen van inzicht in gedrag en het bevorderen van professionele groei. 

De trainingen en workshops zijn vaak maatwerk en geheel afgestemd op de behoefte van het team of de organisatie. 

The Backbone Collective heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van trainingen en workshops gericht op de film en creatieve sector, onderwijssector (zowel studenten als docenten), zorg en welzijnswerk en publieke sector (overheidsorganisaties). 

Ik werk graag samen met een groep bevlogen en ervaren trainers en coaches die elk hun specialisme hebben. Samen vormen wij een collectief en zijn trots op onze samenwerking met organisaties als de Nederlandse Filmacademie (AHK), BBKwadraat, Hogeschool Inholland te Rotterdam, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Incluzio e.v.a.

Bij The Backbone Collective draait een training, workshop of coaching om een duurzame investering in blijvende ontwikkeling.

We zoeken samen naar waar de beweging zit, en waar het verschil te voelen is. Deze investering heeft niet alleen een positief effect op het individu, maar ook op de bredere gemeenschap waar wij deel van uitmaken.

Join The Backbone Collective! 

Het Team

 • Noortje Grootscholten

  Als Vitaloog® sta ik (jong-)volwassenen bij met het (leren) maken van duurzame keuzes met betrekking tot hun vitaliteit, loopbaan en ontwikkeling zodat ze, in eigen regie, hun levenskwaliteit vergroten.

  Als je weet wat je talenten zijn, waar je kracht ligt kun je overwogen keuzes maken. Je krijgt grip op je leven. Ik wil het leven van mensen verbeteren door die zelfredzaamheid te vergroten zodat mensen krachtiger, vitaler en met zelfvertrouwen hun leven leiden. 

  Door mijn sociale en communicatieve vaardigheden, mijn werkervaring en leven in het buitenland kan ik mij snel inleven en aanpassen aan verschillende culturen en doelgroepen. 

 

 • Ed Caffin

  Ik studeerde klinische en sociale psychologie aan de Vrije Universiteit. Na mijn studie specialiseerde ik me in professionele communicatie en psychologische gespreksvoering en het geven en ontwikkelen van onderwijs en training.

  Als docent en trainer was ik enige tijd verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. In onder andere in India en Myanmar deed ik ervaring op met yoga en meditatie en ik werd opgeleid tot mindfulnesstrainer aan het Centrum voor Mindfulness. Daarnaast ben ik geregistreerd yogadocent (YogaAlliance).

  Momenteel doceer ik aan de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit en werk ik freelance als mindfulnesstrainer, trainer-coach en gespreks- en debatleider. Daarnaast heb ik uiteenlopende projecten gedaan in binnen- en buitenland en schrijf ik regelmatig (reis)verhalen en artikelen.

 • Annelieke Telle 

  Vertrouwen & verbinding neem ik als uitgangspunt voor elk vruchtbaar contact, zowel privé als zakelijk.

  In mijn werk als coach en trainer richt ik mijn aandacht op dat wat niet gezegd, gezien en gehoord wordt. Ik geloof dat zolang er geen aandacht wordt besteed aan de onderstroom, er niets te leren/bouwen/maken/oplossen valt. 

  Ik geloof niet in fixen, maar in erkennen wat er is en van daaruit op zoek gaan naar de ruimte en veerkracht. 

  Ik ben naast mijn reguliere werk als coach/trainer ook werkzaam als Equine Assisted Coach. In deze vorm van coaching zijn paarden mijn collega’s. Zij zijn bij uitstek geschikt om de onderstroom aan te voelen en aan te wijzen.